foto galerija

7. Kuglački turnir udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Rijeka 04.11.2007.

 

 

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata županije Primorsko-goranske organizirala je 4.studenog 2007. u Rijeci VII turnir u kuglanju udovičkih udruga. Pokrovitelji turnira bili su županija Primorsko-goranska i grad Rijeka. Na turniru koji je okupio najviše udruga do sada, odnosno ekipa, sudjelovale su kuglačice iz 11 županija, odnosno 16 gradova i to ekipa «Snaga volje» iz Đakova, ekipa «Slavonke» iz Valpova i Belišća, ekipa «Sokolice» iz Virovitice, ekipa «Žirići» iz Nove Gradiške, ekipa «Kune» iz Lipika i Pakraca, ekipa «Ogrc» iz Novske, «Prva pomoć» iz Kutine, ekipa «Petrinja» iz Petrinje, ekipa «Goričanke» iz Velike Gorice, ekipa «Zagići» iz Zagreba, ekipa «Degenija» iz Gospića, «Klečke vještice» iz Ogulina, ekipa «Istra herc» sastavljena od kuglačica iz Pule, Vukovara i Rijeke i ekipa «Prijateljstvo» iz Rijeke.

 

Okupljanjem sudionika na parkiralištu Delta započeo je program 7. turnira. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i gradskom groblju Drenova odali smo počast svim stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Nakon osvježenja obavljena je svečanost otvaranja uz nezaobilazni pozdrav domovini, tiho štovanje smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i prigodna riječ organizatora. Natjecateljskog duha nije nedostajalo, no ipak je nadvladao ugođaj druženja i prijateljstva.

 

Nakon natjecanja pristupilo se obradi rezultata, a na kuglačkoj stazi vještinu su pokazale i predsjednice udruga. Proglašenje rezultata obavljeno je u ugodnoj atmosferi uz veliki pljesak za sve sudionice turnira. Podijeljene su medalje za prva tri mjesta i to: brončane medalje dobile su kuglačice ekipe «Slavonka» iz Virovitice za osvojeno treće mjesto, srebrne medalje ekipa «Goričanke» iz Velike Gorice za osvojeno drugo mjesto, a zlatne ekipa «Žirići» iz Nove Gradiške koja je zasluženo pobijedila, iako sa jednim bodom razlike. Pobjednička ekipa dobila je i prijelaznu statuu. Osim najuspješnijih postava, organizator turnira je proglasio i najuspješniju kuglačicu, kao i kuglačicu sa najboljim stilom te stilom «što manje rušenja». Svim kuglačicama uručena su priznanja za sudjelovanje, a prethodno navedenim i diplome.

 

Nastavak druženja uz večeru i gostoljubive domaćice koje su dale sve od sebe za uspješnu atmosferu, pa organizirale i tamburaše.

 

Svi dosadašnji turniri organizirani su u prigodi datuma iz novije povijesti naše domovine, te tako uz popularizaciju bavljenja sportom i održavanje psiho-fizičkog statusa, dajemo i mali doprinos obilježavanju obljetnica postrojbi, vojno-redarstvenih akcija i drugih važnijih datuma iz Domovinskog rata. Ovaj 7. turnir kao što je rekla gđa Irena Kačić: «posvećujemo našim hrabrim muževima, sinovima.... u studenom, mjesecu punom bolnih sjećanja. 16.godina od agresije i prvih stradanja, za svaku godinu zapalile smo po jednu svijeću, čudne li sudbine, turniru su se odazvale članice iz 16 gradova....».

Ispraćaj sudionica bio je uz pozdrav: «do novog susreta».

 

Tekst: Biserka Stepanić

Foto:  Dubravka Strejček,

www. ds-studio.com.hr

Vinko Cerovski

Mijo Deverić

povratak
 

foto galerija